Nasze jabłka
Wyjątkowe walory Naszych raciechowickich jabłek to zasługa lokalizacji sadów w obszarze Beskidu Wyspowego, gdzie gleba jest dobra, ciężka i zwięzła, dzięki czemu magazynuje wilgoć a jabłonie nie odczuwają sezonowej suszy. Owoce dojrzewają na południowych stokach w ostrzejszym klimacie podgórskim, a różnice temperatur między dniem i nocą uwalniają w Naszych owocach niepowtarzalnie intensywny smak i zapach oraz wyjątkową soczystość i piękne wybarwienie.

Ligol
Smak: słodko-kwaśny
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: kremowy
Struktura: kruchy

Idared
Smak: lekko kwaskowy
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: biało-kremowy
Struktura: jędrny

Jonagored
Smak: słodko – kwaskowaty
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: kremowy
Struktura:kruchy, delikatny

Golden delicious
Smak: delikatny smak, przyjemny aromat
Soczystość: średnio soczysty
Kolor miąższu: kremowo-żółty
Struktura: ścisły

Gala
Smak: aromatycznie słodki
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: zielonkawy
Struktura: chrupiący

Eliza
Smak: słodki, z domieszką kwaśnego
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: kremowy
Struktura: zwarta

Champion
Smak: słodko – winny
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: zielonkawo-biały z kremowym odcieniem
Struktura: krucha

Gloster
Smak: wyraźnie kwaskowaty
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: biało-zielonkawy
Struktura: ścisły

Red Jonaprince
Smak: słodko-kwaśny, aromatyczny
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: kremowo – żółty
Struktura: twarda, zbita

Rubin
Smak: słodko-winny
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: żółtawy
Struktura: kruchy

Lobo
Smak: kwaskowato – słodki
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: kwaskowato – kremowy
Struktura: kruchy

Beni Shogun (Fuji)
Smak: słodki
Soczystość: soczysty
Kolor miąższu: jędrny o bardzo przyjemnym egzotycznym aromacie podobnym do ananasa
Struktura: ścisła